MN: Reakce na roční bilanci ANO Milevsko

Zastupitel Kupec se odhalil, odváží se někdo další?

 

Stalo se v Milevsku pro mě něco téměř neuvěřitelného. V Milevských novinách a v městském zpravodaji zveřejnil zastupitel Martin Kupec (za ANO) informaci o (ne)plnění svého volebního programu. Protože se zde píše v množném čísle, jedná se zřejmě i o kolegu zastupitele za ANO Tibora Kaleju.


Ano, za jeden volební rok se toho v této funkci nedá mnoho stihnout, jak se píše v informaci. Přesto snaha byla a nakonec se i udělalo a na dalším se pracuje. Nechybí zde ani to, co se zatím nepodařilo. Tedy je zde i sebekritika. Už jenom podat po roce takovou informaci veřejně občanům je na milevské poměry pozoruhodné.


V minulosti jsem čas od času zastupitele o něco podobného žádal. To jsem si ovšem troufnul dost, ptát se na plnění volebního programu. Odpovědi byly buď výmluvy, případně byli zastupitelé otázkou zaskočeni, anebo neodpověděli vůbec. Vzpomínám si, že jsem dokonce tímto dotazem jednoho zastupitele natolik rozčílil, že jsme to řešili u starosty "na koberečku." Jiný zastupitel mi poté venku řekl, že si nemyslel, že se ho na to budu ptát, když jsme kámoši.


Zastupitel chce mít prostě ke své tvořivé a náročné práci pro město a občana - jeho voliče, hlavně klid. Pokud má občan zájem o práci svého zastupitele jen před volbami, nemusí se někteří ty čtyři roky příliš namáhat. Odpovědnost minimální a peníze na účet chodí pravidělně. Něbo se mýlím? Schválně, kdo bude další a řekne nám, co za ten rok (ne)udělal ze svého volebního slibu? Pokud se tedy zrovna neurazí.


Zastupitel Kupec nás třeba příště opět mile překvapí a dozvíme se od něj, jak se město řádně stará o svěřený majetek, nebo co je nového v mezinárodní spolupráci. Tím nemám na mysli jen výlety a zábavu. I to má ve své gesci radní Kupec.


Josef Luxemburg, Milevsko
Milevské noviny 6.11.2019

6. 11. 2019